תחום הקולינריה המפותח בארץ מקבל אליו מדי יום אנשים חדשים בעלי מוטיבציה להמשיך לפתח את הענף ולהכין מזון איכותי ברמה גבוהה. אם גם אתם חלמתם פעם להיות שפים מקצועיים ולהכין מנות יפות וגם טעימות – אתם יכולים לעשות זאת עוד היום בעזרת בית הספר לבישול לנוער של מכללת רימונים. לפניכם כל הפרטים בנושא.
על אודות מכללת רימונים
מכללת רימונים נוסדה בשנת 1993 בטבריה בשיתוף משרד העבודה ומשרד התיירות, והיא מוסד מקצועי מוביל בתחומי הבישול והקונדיטוריה, המלונאות, קוסמטיקה ויופי, ניהול משק והפקה ועיצוב של אירועים. מאז הקמתה אלפי אנשים מכל רחבי הארץ הגיעו וסיימו לימודים במגוון התחומים האלו, והשתלבו בעבודה בתעשיית המלונאות, התיירות והקולינריה בארץ וגם בחו"ל.
תיכון קולינרי בשיתוף משרד העבודה
יש צעירים שיודעים כבר מגיל קטן מה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים, והתשובה היא שפים מדופלמים. כאן נכנסת לתמונה מכללת רימונים והתיכון הקולינרי שלה – בית ספר לבישול לנוער בכיתות ט'-י"ב שבו נחשפים לבסיס החשוב בתחום הקולינריה, ובוגרי התיכון מקבלים בסוף הלימודים תעודת סיום קורס טבחות 1 מטעם משרד הכלכלה, שיכולה לעזור להם להשתלב במקומות עבודה רלוונטיים בהמשך. המכללה גם פועלת לפתוח כיתת י"ג ללימודי המשך שבה יילמד קורס טבחות מקצועי (סוג 2).
החזון של המכללה כולה ושל התיכון הקולינרי בפרט הוא להכין את התלמידים לחיים בוגרים ועצמאיים, ופרט לידע המעשי וההכנה לבגרויות התיכון נותן מדגיש את החשיבות של חינוך לסקרנות, לחשיבה מחוץ לקופסה, למוסריות ולנאמנות ולתרומה למדינה.
הלימודים בתיכון הקולינרי אינם זונחים את לימודי הליבה החשובים, וגם התלמידים הלומדים במכללת רימונים צריכים להתכונן לבגרויות וללמוד כמו תלמידים בבית ספר תיכון רגיל. התלמידים לא יקבלו תעודת בגרות מהמכללה אך הם יצברו יחידות רבות במקצועות חשובים כמו מתמטיקה, אנגלית, אזרחות, היסטוריה ולשון לקראת קבלת התעודה בהמשך. התלמידים גם יקבלו תעודת סיום 12 שנות לימוד נוסף על ההסמכה המקצועית בטבחות.
היתרונות שבלמידה בתיכון הקולינרי של מכללת רימונים
לפניכם רשימה של היתרונות שבלמידה בתיכון הקולינרי של מכללת רימונים:
- שילוב של השכלה ותעסוקה – התיכון הקולינרי מספק לתלמידים השכלה בסיסית במקצועות בית הספר החשובים, וגם במקביל עוזר להם להתפתח כבר בגיל צעיר באחד מהתחומים הדינמיים והמפותחים ביותר בארץ. כמו כן, בכיתות י"א וי"ב התלמידים של התיכון הקולינרי משולבים במטבחים של מלונות, מסעדות וחברות המעוניינות בתלמידים האלו, והם מקבלים שכר על העבודה שלהם.
- למידה מהמומחים – מכללת רימונים דואגת שהמורים והשפים המקצועיים ביותר יעבירו את השיעורים בתיכון הקולינרי, כדי שהסטודנטים יוכלו להפיק את המרב משעות הלימוד שלהם ויתפתחו כמו שצריך הן בפן האישי והן בפן התעסוקתי בתחום הקולינריה.
- פעילות חברתית והתנדבות – התיכון הקולינרי מדגיש את החשיבות של פעילויות חברתיות, ומאפשרת לתלמידים להתנדב בפרויקטים שונים בטבריה. התיכון גם מקיים טיולים שנתיים, סיורים ופעילויות תרבות והעשרה.
- מעטפת מקיפה – פרט לצוות החינוך וההוראה, התיכון הקולינרי של מכללת רימונים כולל גם יועצים חינוכיים, פסיכולוגים, רכזי תעסוקה וצוות שיעזור לשלב גם תלמידים בעלי לקויות למידה בשגרת הלימודים של התיכון.
סיכום
חולמים להיות שפים מקצועיים מגיל צעיר? זוהי ההזדמנות שלכם להירשם לתיכון הקולינרי של מכללת רימונים בטבריה, המאפשר לצעירים בכיתות ט' עד י"ב לשלב את כל לימודי מקצועות הליבה עם מקצועות הטבחות והקונדיטוריה. התלמידים מסיימים את הלימודים עם קורס טבחות מקצועי ביד, תעודת סיום 12 שנות לימוד וצבירת יחידות לקראת קבלת תעודת בגרות.