בשנים האחרונות הפכה אומנות הקונדיטוריה לאחד מסוגי הקולינריה הנפוצים ביותר בעולם וגם כאן אצלנו בישראל. מתוך כך, רבים שהייתה להם תשוקה מוקדמת כלשהי לתחום, החלו להתמקצע ולהפוך את האהבה למקור הכנסה ולמקצוע של ממש. בתחילה נראה היה שזה משהו שמתאים בעיקר למבוגרים, אבל עם הזמן ניכר כי יותר ויותר בני נוער שמתחברים לאפייה החלו למכור את התוצרת שלהם בעצמם והטובים שהם אפילו הפכו לאושיות של ממש בתחום הם הרבה לקוחות מכל רחבי הארץ ופופולריות הולכת וגוברת ברשתות החברתיות. הדבר הזה מראה שמדובר בהחלט באפיק אפשרי עבור בני נוער וזו אפילו דרך מצוינת לקבל טעימה על החיים כמבוגרים ולמצוא אפיק הכנסה חדש משתלם. אם גם אתם בני נוער ששוקלים לעשות זאת או הורים לבני נוער כאלו, הנה כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון.
כדי להיות מקצועיים ביותר – אתם צריכים את הציוד הטוב ביותר
עוד לפני שנדבר על החלקים הבירוקרטיים הכרוכים בהקמת עסק ונגע בתחום הפרסום שהוא קריטי להצלחה, בואו נדבר על הבסיס הנדרש לכל אופה מקצועי. על מנת שתוכלו להקים עסק מקצועי וליצור תוצרים איכותיים באמת, אתם חייבים ציוד בסיסי נדרש וכדאי לדאוג לו מראש. רכשו את כל הכלים הבסיסיים החשובים כמו קערות נירוסטה, מערוכים ותבניות שונות והשקיעו ברכישת מיקסר איכותי. לחצו כאן לסקירה מקיפה שתעזור לכם לבחור את המיקסר המתאים והמשתלם לכם ביותר והקפידו לקחת בחשבון את סגנון האפייה ואת הציפיות שלכם בעצם מאותו המיקסר.
פתיחת תיק עוסק
כמובן שאתם יכולים להתחיל לאפות כאוות נפשכם ואפילו אין בעיה לחלק את התוצרת למכרים וקרובים, אבל על מנת לקבל תשלום באופן חוקי, עליכם לפתוח תיק עוסק ולהירשם כעסק במדינת ישראל. אין צורך להיבהל, לא מדובר כלל בתהליך מסובך וזה למעשה פשוט מאד. כל שצריך הוא לגשת למס הכנסה, לביטוח לאומי ולרשות למס ערך מוסף ולפתוח תיק לעסק שלכם. שימו לב שמדובר בתהליך חינמי לחלוטין שלא עולה כסף. עם זאת חשוב מאד לזכור את המשמעות של הדבר ולהבין שפתיחת התיק נעשית על מנת שתוכלו לדווח על ההכנסות וההוצאות שלכם ולשלם מס הכנסה, מס ערך מוסף וביטוח לאומי.
דיווח שוטף לרשויות
אם אין לכם זמן או אנרגיה לדווח על ההכנסות וההוצאות ואם ההורים שלכם לא מעוניינים לעשות זאת בעצמם, חשוב מאד לעבוד עם רואה חשבון שיעשה זאת בעבורכם. אנו ממליצים לפתוח בשלב הראשון תיק עוסק פטור שמתאים להכנסות נמוכות יחסית וכך אתם פטורים מתשלום מס ערך מוסף ולא צריכים לדווח כל חודש או חודשיים, אלא רק פעם בשנה. כך או כך הנפיקו קבלות מהרגע הראשון ודאגו למסור אותם ללקוח בכל רכישה.
שיווק וקידום העסק
אם אתם מוכשרים מספיק, עם הזמן העבודה תגיע עד אליכם, אבל לפחות בהתחלה חשוב מאד להשקיע בקידום העסק שלכם. בעניין הזה יש לבני הנוער יתרון משמעותי, שכן מדובר בדור שגדל לתוך הרשתות החברתיות ומדובר במי שמכיר לעומק את האופי של הפלטפורמות ואת הדרכים הנכונות ליצירת תוכן ויראלי. זכרו כי עולם האפייה והקונדיטוריה הוא עולם מאד ויזואלי ותחזקו מהשלב הראשון פרופילים באינסטגרם, בטיקטוק ובפייסבוק בהם תקפידו להציג בכל שלב את העבודות שלכם ואת הכישרון שלכם.
בשורה התחתונה, אם אפייה וקונדיטוריה זו התשוקה שלכם, אין סיבה שלא תקימו עסק משגשג ומצליח וזה בהחלט דבר שהוא אפשרי ומתאים גם לבני נוער שאוהבים את התחום. בהצלחה!