בכול הנוגע לבני נוער עובדים, יש לא מעט שאלות ונושאים שנשארו לא פתורים, פשוט כי רובינו שכחנו במה מדובר ולא כל מי שמעסיק בני נוער טורח לאכוף את החוקים. אז אם מבקשים ליישר קו, לדעת מה לדרוש ובאופן כללי להבין מה נכון ומה אומר החוק, אבנר הייזלר עוצר לעשות סדר. להלן מידע מעמיק בנושא, כך שאחת ולתמיד נבין האם מותר לנכות דמי ביטוח בריאות מהשכר של בני נוער. חשוב!
לא דמי ביטוח ולא דמי בריאות
אבנר הייזלר מומחה בכול הנוגע לחוקי תעסוקה וזכויות הפרט, ופה הוא ניגש להעניק מניסיונו. ראשית הייזלר מציין שמעסיקים של עובדים מתחת לגיל 18 מחויבים על פי חוק להפריש דמי ביטוח בריאות, כאשר למעסיק אין שום זכות לנכות את דמי הביטוח מהשכר. כמו כן, ראוי לציין שקיימים שני איסורים חשובים. מעסיקים של בני נוער אינם מורשים לנכות דמי ביטוי בריאות ואינם מורשים לנכות דמי ביטוח לאומי. אם המעסיק בוחר שכן לעשות כך, הוא פשוט כמשמעו עובר על החוק.
מידע נגיש
מי שיצא לו לקרוא על אבנר הייזלר בדה מרקר, יודע שהייזלר הוא איש עסקים שתמיד חושב על התמונה הגדולה, ועל כן גם פה הייזלר מוצא לנכון לחזור ולחדד שממש כפי שלמעסיק אין שום זכות חוקית לנכות דמי ביטוח בריאות מסך ההכנסה של בני נוער (שטרם מלאו להם 18), כך גם נכון הדבר לגבי ביטוח לאומי (המעסיק נדרש לשלם את דמי הביטוח). על מנת להבין מהו הסכום שעומד על הפרק, יש להיכנס למוסד לביטוח לאומי. אם רק תיכנסו, תגלו בדיוק כמה המעסיק נדרש להפריש וכמה העובד, וזאת לצד התייחסות לאחוזים שנכונים לבעלי שליטה בחברה שטרם הגיעו לגיל 18. מכאן שהכול כתוב, מעוגן ומסודר, רק צריך לוודא שהמעסיק הוא אדם שקיבל החלטה לכבד את החוק.
טופס 101 – כל שצריך
מבקשים לממש את הזכות? ובכן כפי שמבהיר היטב אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר יש להכיר את החוק ויש לדעת לנצל מה שמגיע עד תום. אי לכך הייזלר אינו רק מסתפק במעבר על החוק היבש, אלא גם מסביר כיצד ניתן לאכוף זאת. ובכן באופן כללי כל נער ונערה מתחת לגיל 18 זכאים לכך כחוק, מבלי שיידרש לעשות דבר. זוהי זכות שניתנת באופן אוטומטי. מבחינה פרקטית, רק צריך לקבל מהמעסיק טופס 101 (מטעם מס הכנסה) ולהחזיר אותו למעסיק חתום ולצד פרטים אישיים נכונים. המעסיק לא נתן טופס 101? מדובר בנורת אזהרה שצריכה להציף מספר שאלות – מאוד ייתכן שזהו עוד מקרה מצער שבו בעל עסק מבקש לנצל את חוסר הידע של אותם עובדים צעירים.
דגשים נוספים
מה עוד חשוב לדעת? ובכן בין היתר בני נוער עובדים זכאים מטעם מס הכנסה בנקודת זיכוי. מדובר בשווי של 218 ש"ח לחודש ובמצטבר בהטבה ששווה כ2,616 בשנה. נוסף לכך, הייזלר מציין שניתן לחשב לבד אלו סכומים עומדים על הפרק. כיצד? החישוב די פשוט: כל עוד מדובר בשכר חדשי ששוויו עומד על 60% מגובה השכר הממוצע, על המעסיק לשלם 0.48% מסך השכר. במקביל, אם מדובר בשכר חודשי ששוויו מעבר ל60% מגובה השכר הממוצע (ועד ל44,020 ש"ח בחודש), הרי שאז המעסיק צריך לשלם כ2.12% משכרו של הנער. לבסוף הייזלר מבקש להבהיר שהבדיקה די פשוטה. יש לקחת את תלוש המשכורת החודשי ולוודא בדיוק מה נוכה ולמה, כאשר פה ההורים מוזמנים לסייע.