קיבלת זימון לראיון עבודה? ברכות! המעמד של ראיון עבודה הוא בהחלט מלחיץ, אולם עם הכנה נכונה ניתן להגיע לראיון עם המון ביטחון עצמי ובהתאם לכך להגדיל את סיכויי ההצלחה. כיצד תעשי זאת? להלן מדריך מיוחד בנושא.
ריאיון עבודה: כך תוכלי להגיע במיטבך
בשעה טובה קיבלת זימון לראיון עבודה ועכשיו הגיע הזמן להתכונן לראיון על הצד הטוב ביותר. אם זה הראיון הראשון שאת עתידה לעבור, חשוב להבין כי בסופו של דבר מדובר בשיחה שבמסגרתה המעסיק העתידי שלך יבחן האם את יכולה להתאים לטיב העבודה. על כן, בכדי שתוכלי להפחית את הלחץ הכרוך כמו גם להתכונן כהלכה גיבשנו בעבורך את מיטב הטיפים של המומחים, כל זאת מתוך מטרה שתוכלי לצלוח את השלב הזה ולהתקבל לעבודה. מוכנה? בואי נתחיל:
נראות
אין שני לרושם ראשוני, בייחוד בכל הקשור לראיונות עבודה. הבגדים שלכם והנראות שלך משחקים תפקיד משמעותי מאוד בראיון, ועל כן רצוי ללכת עם אימא או חברה ולבחור ביחד בגדים שבהם את מרגישה בנוח כמו גם מתאימים לקוד הלבוש של מקום העבודה אליו את מתכננת להתקבל. אם לדוגמה את עתידה לעבור ראיון ברשת למזון מהיר, רצוי להגיע בג'ינס וחולצה לבנה כמו גם נעלי זמש שמשדרגות את הלוק, לא נאמר בכפכפים. לפני שאת יוצאת לראיון, הימנעי מבחירה קיצונית של החלפת צבע השיער, אלא הקפידי על מראה סולידי.
סימולציה
במסגרת ראיון העבודה תידרשי לעבור שיחה עם מנהל. לא פעם אנחנו מתקשים מאוד לדברר את עצמנו, לא רק בגילאים צעירים כמו גיל הנעורים אלא גם בגילאים מבוגרים. על כן, רשמי לעצמך בנקודות את הדברים החשובים אותם תרצי להעביר למראיין שלך כולל פרטים אישיים שיכולים לקדם אותך, כמו לדוגמה התנדבות או חוויה מיוחדת בה לקחת חלק ויכולה להעיד על אופייך. זכרי כי בסופו של דבר המטרה היא לא להתקיל אותך אלא להכיר אותך לעומק, ועל כן מעבר על הנקודות ביחד עם ההורים או חברה יכול בהחלט לתרום לך בתהליך הקבלה.
ניסוח תשובות מראש
רוב ראיונות העבודה מתבצעים באותה מתכונת, מבחינת השאלות, בייחוד כאשר מדובר במשרות של בני נוער. אם את מתכננת להתקבל לחברה בתחום המכירות, תוכלי לנסח את התשובות שלך מראש ע"י מעבר על שאלות מטעם מעסיקים אותם ניתן לאתר בקלות באתרים של חיפוש עבודה, כך שתוכלי להגיע כבר מוכנה עם תשובות תוך שימת דגש גם על גמישות מצדך בכל הקשור ל"התקלות" מצד המעסיק. כאשר הוא שואל אותך שאלה השיבי לעניין ואל תנסי להתחכם, אלא תפגיני רצינות ובקיאות בהתאם לשאלות ולתהיות מצדו.
היכרות עם החברה
בכדי שתוכלי להשאיר רושם חיובי על המעסיק העתידי שלך, רצוי לחקור אודות בית העסק בו את מתכננת לעבוד ולהכיר את פועלו. כיום לכל בית עסק וארגון יש דף עסקי ברשתות החברתיות, ועל כן מעבר על הפעילות השוטפת יכול בהחלט לתרום לרושם החיובי של המעסיק העתידי כלפייך, בשל הבקיאות אותו את מפגינה. ניתן במהלך הריאיון לומר נגיד שאהבת מאוד את המהלך האחרון של החברה לגבי שיווק מוצר חדש, ובכך לקבל לא מעט נקודות אצלו.
הקשבה
נסי שלא להיכנס לדברי המראיין כאשר הוא מדבר, ולענות בצורה מסודרת על השאלות ולא מתוך התפרצות. במידה ויש שאלה שאת לא יודעת איך לענות עליה, נשמי עמוק ותחשבי היטב על ניסוח התשובה, ורק לאחר מכן תעני לשאלה. ישנן לא מעט שאלות מתקילות, אולם ניתן כאמור להתכונן מראש דרך כתיבה של תשובות עליהן תוכלי לחזור במעמד של הריאיון.
דרכי הגעה
במידה וכבר קיבלת את רישיון הנהיגה שלך (ובמיוחד לאור הורדת הגיל להוצאת הרישיון), בדקי מראש מהן דרכי ההגעה למקום העבודה והאם יש חנייה כך שתוכלי להגיע בזמן. איחור לא מתקבל בעין יפה, ומאחר ומדובר במעמד מלחיץ למדי רצוי דווקא לבקש מאחד ההורים להסיע אותך לשם ולהגיע לפחות כרבע שעה לפני. אם את מחליטה לקחת תחבורה ציבורית, קחי מרווח ביטחון של חצי שעה לפני – בשל עיכובים שעלולים להוביל לאיחור משמעותי למועד הראיון.
לסיכום, באמצעות הכנה מוקדמת כמו גם סימולציות עם חברים ובני משפחה תוכלי להתקבל למקום העבודה ולהגיע לראיון בביטחון מלא ביכולות שלך.