אם גם אתם מחפשים את הרעיון המנצח הבא, חושבים להקים חברת סטאראפ כלשהי או מנסים לגייס כספים או תומכים לרעיונות שונים שלכם, הנה נקודה למחשבה עבורכם: האם יזמות זה משהו שנולדים איתו או משהו שאפשר ללמוד? ובכן, כמובן שלא נשאיר אתכם באוויר בלי להגיד שאנחנו חושבים שעל אף שיש אלמנט מסוים ואולי לא מבוטל של כשרון מולד אצל יזמים רבים, זה בהחלט משהו שאפשר ללמוד ולהשתפר בו. כישורים שונים כמו יכולת שכנוע, היכרות עם התהליך של גיוס כספים מקרנות הון סיכון ומשקיעים ודרכים למפות את סיכויי ההצלחה בתחומים שונים – אלו בהחלט דברים שאפשר ללמוד ושיעלו את הסיכויים להצלחה ביוזמות שונות. למעשה, מחקרים שונים בתחום מראים שיזמים שהשקיעו בלמידה של התחום בו הם פועלים הצליחו באחוזים רבים יותר מאלו שהם בעלי כשרון בסיסי, אבל לא השקיעו יותר מדי בלימודים של התחום. כעת, תארו לכם מהם סיכויי ההצלחה של אנשים מוכשרים שגם מחליטים ללמוד את תורת היזמות לעומק. אם כך, אנחנו רוצים להכיר לכם כמה דרכים ללמוד יזמות, ובאופן מפתיע לא נתחיל מהרעיון הכי מובן מאליו.
פודקאסטים
תחום היזמות וההייטק הפך בשנים האחרונות לאחד מתחומי העניין הנפוצים ביותר עבור הישראלים ולא בכדי. נראה שיותר ויותר אנשים, גם כאלו שלא מגיעים מעולם ההייטק והמחשבים, מבינים שיזמות זה משהו שמתחיל קודם כל מתשוקה מסוימת שהיא דבר אישי מאד. מתוך כך נוצרו לא מעט פודקאסטים שעוסקים במיוחד בנושא הזה ויש כאלו שבהחלט יוכלו ללמד אתכם דברים חדשים ולכל הפחות לתת לא מעט השראה. למשל, בפודקאסט "יזמות או למות" תשמעו ראיונות עם אנשים מובילים בתחום כמו רובי סולימן, אחד מהמומחים הפיננסיים המבריקים ביותר בתחום ההייטק בארץ, שמעון אקהויז שהקים חברות ששוות היום מיליארדי דולרים או עופר בן נון – יזם ותיק מתחום אבטחת הסייבר שמסביר שהאקזיט הוא רק חלק מהתהליך.
יוטיוב
כמו תחומי עניין רבים כמו אומנות, בישול, ריקוד או פיסול – גם בתחום היזמות צצו בשנים האחרונות הרבה מאד בלוגרים ביוטיוב שמסבירים על התהליכים השונים שהם עושים ונותנים טיפים לגולשים. נכון, צריך לחפש אותם בסבלנות ולא כל מי שיש לו ערוץ ביוטיוב (אפילו לא כאלה עם הרבה עוקבים) הם כאלו שכדאי להקשיב להם, אז אם אתם רוצים לדעת אחרי מי כן לעקוב, כדאי לעשות את זה ברשתות החברתיות, מה שמוביל אותנו לטיפ הבא.
קבוצות ברשתות חברתיות
יש לא מעט קבוצות שעוסקות ביזמות והשקעות ברשת, כשהמוכרת והטובה שבהן כיום נמצאת בפייסבוק ונקראת Y-now. שם תוכלו לקבל מידע חשוב על אפיקי השקעה שונים וכן להיחשף להרבה אפיקים שונים ללמידה, כאשר תוכלו להכיר תוך זמן קצר גם את היוטיוברים ואנשי המפתח ששווה לעקוב אחריהם.
לימודים אקדמיים
האם אפשר ללמוד יזמות לא דרך האקדמיה? אפשר. האם כדאי לעשות את זה? ובכן, אם אתם רואים את עתידכם כיזמים ורוצים גם לעשות תואר אקדמי, זה בהחלט יכול להיות צעד חכם ללמוד את התחום דרך תואר אקדמי כלשהי ולתפוס שתי ציפורים במכה.
קורסים מקצועיים
אם לא דחוף לכם להוציא תואר, אפשר לחסוך הרבה זמן ולפעמים כסף דרך קורסים מקצועיים בתחום היזמות. מכללת פסגות, מכללת YZM או מכללת רמת גן – הן רק כמה דוגמאות ספורות לבתי ספר בהם תוכלו ללמוד תכנים מקצועיים בתחום היזמות.
אגב, אחד התחומים החמים בתחום בשנים האחרונות הוא קידום אורגני בגוגל, ואולי כדאי לבדוק קורסים בנושא או התמקצעות בחברה מובילה. מדובר במקצוע מאוד מבוקש שיכול להוביל להתפתחות משמעותית בקריירה.
לסיכום – כישרון זה נפלא, אבל לא משהו שמסתמכים עליו בלבד. אנו בהחלט ממליצים ללמוד ולהעשיר את הידע כמה שיותר.